Julbord.

Julbordsmeny.

Smidgårdens glögg. 

Kalla buffén.

Senapssill.  
Löksill. 
Blåbärsill. 
Matjesill. 
Skagen och romsill. 
Crustade med kräftor, tomat, gräslök. 
Crustad med rökt renstek, pepparrot, persilja. 
Ägg majonnäs dill. 
Gravad lax med Hovmästarsås. 
Inkokt lax med dillmajonnäs.
Varmrökt fjällröding med gräslök och färskost. 
Rökt hälleflundra med Krasse stenbitsrom citronolja. 
Kokt potatis, Hackad gräslök, Hackad rödlök, Gräddfil, hårdost, bröd från baka kaka, smör. 
Senapsgriljerad julskinka med grov senap. 
Gingravad hjortrostbiff med hjortronkräm. 
Rökt viltkorv. 
Tjälknöl på älg, picklade kantareller med rosépeppar o timjan.  
Leverpastej på svensk gårdsgris med äpple och rödbetssallad. 
Inlagd gurka, cumberland, senapsmajonnäs.  

Bröd från vårt bageri.

Serveras varmt på bordet. 

Sirapsglaserad grissida med äpple och picklade senapsfrö. 
Smidgårdens köttbullar. 
Janssons frestelse med Grebbestads ansjovis. 
Lammkorv. 
Prinskorv. 
Rödkål.  
Brysselkål.  
Kokt potatis. 

Dessertbuffé. 

Saffransris a la malta med vaniljkokta hjortron. 
Mörk och ljus Pepparkaka. 
Mörk chokladtryffel med apelsin. 
Mjölkchokladtryffel med salt karamell. 
Vit chokladtryffel med saffran. 
2 sorters Fudge. 
Godis från vårt bageri baka kaka. 
Vaniljkräm med rårörda lingon.  
Lokala ostar med björnbärsmarmelad och fröknäcke. 

Öppettider:

Alla dagar kl. 10.00 - 17.00.

 

toppstugan_brollop_fest