Lunchmeny.

Raggmunk. 
Smidgårdens klassiska raggmunk med stekt rimmat svenskt fläsk, rårörda lingon och persilja. 
Smidgården’s classic raggmunk with Swedish pork, lingonberries, parsley. 
195:- 

Vegetarisk raggmunk. 
Smidgårdens klassiska raggmunk med lätt bakade sommarprimörer, smulad Hansjö fetaost, samt ramslöksemulsion och persilja. 
Smidgården’s classic raggmunk with lightly baked spring vegetables, Hansjö feta, ramsons emulsion and parsley. 
195:- 

Majskyckling. 
Kallskuren majskyckling, romansallad, ceasardressing, rostat rökt fläsk, riven Hansjö gulla och surdegskrutonger. 
Romansallad, ceasardressing, smoked pork, Hansjö gulla cheese, cornfeed chicken and croutons. 
198:- 

Varmrökt sik. 
Varmrökt sik med sommarsallad på färskpotatis, primörer och örter samt ramslöksemulsion och citron. 
Smoked whitefish with summer salad on fresh potatoes, vegetables, herbs, ramsons emulsion and lemon. 
209:- 

Hjortflankstek. 
Kallskuren hjortflankstek med ruccola, körsbärstomat, dragonemulsion, riven pepparrot, silverlök, saltgurka samt färskpotatis. 
Cold-cut venison flank steak with lettuce, tomato, tarragon emulsion, horseradish, silver onion, pickled cucumber and fresch potatoes. 
219:- 

Fäbodpinsa. 

Man förklara pinsa lättast som en blandning mellan pizza och foccacia. Degen görs med oraffinerat mjöl från olika sädesslag vilket gör den magiskt fluffig och god. 

Pinsa tomat. 
Tomatsås, mozzarella, basilika, riven Hansjö gulla. 
Tomato sauce, mozzarella, basil, Hansjö gulla cheese. 
189:- 

Pinsa coppa. 
Tomatsås, mozzarella, lufttorkad karré, basilika, Hansjö feta, ruccola. 
Tomato sauce, mozzarella, air-dried ham, basil, Hansjö feta, arugula. 
198:- 

Pinsa räka. 
Smetana, mozzarella, handskalade räkor, stenbitsrom, rödlök, citron, dill. 
Sour cream, mozzarella, shrimps, lumpfish rom, red onion, lemon, dill. 
209:- 

Läfsor.

Läfsa Räkor. 
Läfsa serveras med handskalade räkor, majonnäs, tomat, kokt ägg, citron, picklad rödlök, kokt potatis, dill och sallad. 
Läfsa is served with hand-peeled shrimps, mayonnaise, tomato, boiled egg, lemon, pickled red onion, boiled potato, dill and salad. 
198:- 

Läfsa Hjort. 
Läfsa serveras med tunnskuren rökt hjort, ramslöksemulsion, riven gulla från Hansjö mejeri, picklad rödlök, saltrostad solroskärnor, potatis och sallad. 
Läfsa is served with thin slices of smoked venison, ramsons semulsion, Gulla cheese from Hansjö dairy, pickled red onion, salt-roasted sunflower seeds, potatoes and salad. 
198:- 

Läfsa Vegetarisk. 
Läfsa serveras med sommarprimörer, färskostcrème smaksatt med dill saltrostade solroskärnor, citron, potatis och sallad. 
Läfsa is served with spring vegetables, cream cheese flavored with dill, salt-roasted sunflower seeds, lemon, potatoes and salad. 
189:- 

Barnmeny.

Raggmunk, barn. 
Smidgårdens klassiska raggmunk med rimmat svenskt sidfläsk och rårörda lingon.  
Smidgården’s classic raggmunk with Swedish pork and lingonberries. 
98:- 

Pinsa, barn. 
Tomatsås, cheddar, mozzarella. 
Tomato sauce, cheddar, mozzarella. 
109:- 

Köttbullar, barn. 
Köttbullar med gräddsås, rårörda lingon, färskpotatis. 
Meatballs with cream sauce, lingonberries, freschpotatoes. 
129:- 

Våfflor.

Hasselnöt. 
Våffla med choklad-hasselnötscrème, havrekrisp och vaniljglass. 
Waffle with chocolate-hazelnut cream, oat crisps and vanilla ice cream. 
109:- 

Jordgubb. 
Våffla med rårörda jordgubbar, havrekrisp och vaniljglass. 
Waffle with raw strawberries, oat crisps and vanilla ice cream. 
109:- 

Äpple. 
Våffla med äppelkompott, vanilj,  havrekrisp och kardemummaglass. 
Waffle with apple compote, vanilla, oat crisps and cardamom ice cream. 
109:- 

Hjortron. 
Våffla med hjortronsylt, havrekrisp och vispgrädde. 
Waffle with cloudberry jam, oat crisps and whipped cream. 
119:- 

Vid allergier fråga oss om innehållet i maten. 

Öppettider:

All days kl. 10.00 - 17.00.

 

toppstugan_brollop_fest