Jul & Nyårsprogram.

Se alla menyer nedan.

Nyårsmeny ugglan & björnen.

Förrätt
Toast Skagen på handskalade räkor samt rostat levain, gröna blad, picklad rödlök, toppas med dill och forellrom. 

Varmrättsbuffé.  
Grillbuffé med biff, kyckling, fläsk, Johan i hallen korvar, lax, spetskål.  
potatisgratäng, pommes, bakad lök med backtimjan, 
kryddsmör, bearnaisesås, chilibearnaise, rostad vitlöksaioli. 
Blandsallad. 
Tomat och mozzarellasallad med rödlök och örter. 
olika sorters melon. 
Oliver med vitlök och örter,  
Coleslaw,  
Primörsallad 
Surdegsbröd och smör.  

Desserbuffé. 
Chokladtryfflar. 
Ostar med kex och björnbärsmarmelad. 
Vaniljmousse, salt karmell, hjortron.

Nyårsmeny Toppstugan.

Förrätt. 
Hummersoppa med pillade räkor, gräslök, levain.  

Mellanrätt. 
Citrongravad röding, krasseemulsion, picklad gurka, senapskorn, kavringssmulor, krasse, dill. 

Varmrätt. 
Oxfilé, potatiskaka med västerbottenost, belavare, portvinsstuvade kastanjechampinjon, grönpepparsky, körvel.  

Dessert. 
Bakad choklad, vaniljkräm, hjortron, hallonmaräng. 

Vegetariskt nyårsmeny toppstugan.

Förrätt.
Jordärtskockssoppa, gräslök, levain. 

Mellanrätt.
Råstekt sparris, krasseemulsion, picklad gurka, senapskorn, kavringssmulor, krasse, dill. 

Varmrätt.
Spetskål, potatiskaka med västerbottenost, belavare, portvinsstuvade kastanjechampinjon, grönpepparsky, körvel, pumpakärnor.  

Dessert.
Bakad choklad, vaniljkräm, hjortron, hallonmaräng.

Barnmeny nyår toppstugan.

Förrätt.
Hummersoppa, pillade räkor, gräslök, levain. 

Varmrätt.
Oxfilé, bearnaissås, pommes, blandsallad.  

Dessert.
Vaniljglass, chokladsås, marshmallows. 

Smidgårdens Nyårskasse.

Bokas senast 27 dec på info@dalasmaker.se och hämtas på ugglan & björnen 31 dec kl 10.00 – 12.00.

Förrätt. 
Hummersoppa, pillade räkor, gräslök, levain.
Varmrätt. 
Oxfilé, potatiskaka med västerbottenost, belavare, portvinsstuvade kastanjechampinjon, grönpepparsky, körvel.
Dessert. 
Bakad choklad, vaniljkräm, hjortron, hallonmaräng  

Vegetariskt. 

Förrätt. 
Jordärtskockssoppa gräslök levain.
Varmrätt. 
Spetskål, potatiskaka med västerbottenost, belavare, portvinsstuvade kastanjechampinjon, grönpepparsky, körvel, pumpakärnor.
Dessert. 
Bakad choklad, vaniljkräm, hjortron, hallonmaräng 

Öppettider:

Alla dagar kl. 9.30 - 17.00.
Tis, fre & lör till kl. 21.00.

 


toppstugan_brollop_fest