Julbord.

Årets Julbordsmeny
Smidgårdens glögg.
Kalla buffén.
Senapssill.
Löksill.
Gräslök och citronsill.
Blåbär och tranbärsill.
Matjessill.
Skagen och romsill.
Crustad med kräftor, tomatmajonnäs. pepparrot, gräslök och dill.
Rostad läfsa med rökt anka, rosmarinäpple och färskost.
Ägghalvor med majonnäs, stenbitsrom och dill.
Gravad lax med Hovmästarsås.
Varmrökt röding med dill och rödlöksfärskost.
Rökt hälleflundra med Krasse stenbitsrom citronolja.
Kokt potatis, Hackad gräslök, Hackad rödlök, Gräddfil, hårdost, bröd från baka kaka, knäcke, smör.
Senapsgriljerad julskinka med grov senap.
Gingravad hjort med tranbärskräm.
Rökt viltkorv.
Tjälknöl på hjort, picklade kantareller med rosépeppar o timjan.
Renpaté ”vargtass” med vodka och lingon.
Saltgurka, cumberland, rödbetsallad, pepparrotsmajonnäs.
Bröd.
Serveras varmt på bordet.
Sirapsglaserad grissida med äpple och picklade senapsfrö.
Viltköttbullar.
Janssons frestelse med Grebbestads ansjovis.
Lammkorv.
Prinskorv.
Rödkål.
Gräddkokt grönkål med muskot.
Kokt potatis.
Dessertbuffé från vårt bageri.
Ris a la malta med kanelkokta körsbär.
Pepparkakskladdkaka med rårörda lingon.
Mörk chokladtryffel med apelsin.
Mjölkchokladtryffel med havssalt.
Vit chokladtryffel päroncognac.
Godis.
Petit chox med vaniljkräm och karamell.
Ostar från hansjömejeri med björnbärsmarmelad och fröknäcke.



