Julbord.

Smidgårdens julbord.

Av sorter har vi inte flest men det vi har är bäst.
Hela julbordet är numera närproducerat eller ekologiskt enligt Dalasmaker selection.

Pris vuxen 498 kr. Barn 7-16 år 249 kr barn 3-6 år 149 kr.
Serveras: 1, 8, 15 december kl 15:00 – 21:00. 2, 9 ,16 december kl 12:00 – 16:00.
boka  bord på info@dalasmaker.se eller ring Tel. 0250-462 31.

Övriga tider och dagar mot förfrågan.

Julbordsmeny.

Amuse: Surdeg, brieost från Hansjö, rödingtartar samt Vit glögg med citron och vanilj.

Första Serveringen.

Brantevikssill, picklad löksill, senapssill, romsill.
Matjessill från Norröna med brynt smör och Gulla ost från Hansjö.
Dillgravad lax med senapssås, rökt lax med gräslökskräm.
Inkokt fjordlax med senapsmajonnäs och picklad gurka.
Gravad röding med syltade kantareller och granskottglace.
Handpillade räkor med ägg, dill och majonnäs.
Potatis, hackad rödlök och gräslök, gräddfil, cheddarost, vispat smör, 3 sorters bröd.

Andra serveringen.

Julskinka, lammrostbiff, viltpaté med pistagenötter, slaktarkorv, kycklingleverpastej med kapris,
gingravad ren med sockrade lingon, pressylta och rökt rådjurslår.
Senap i olika smaker, picklad gurka, potatissallad, rödbetssallad och pepparrotskräm

Tredje serveringen.

Viltköttbullar, lammkorv, prinskorv, honungsglaserade revben.
Torskbullar med tryffel och gräslök.
Karl-Johan och kantarellomelett.
Janssonsfrestelse, rödkål, sirapsstuvad grönkål och äppelchutney.

Fjärde serveringen.

Chokladmoussetårta med svartvinbärskross och vispad grädde.
Hasselnötstryffel med cognac.
Kanselstekta äpplen med smördeg och maräng.
Knäckad saffranskräm med hallon och lakrits.
Mjuk pepparkaka med stiltonkräm och torkade tranbär.
Godis i olika former och smaker.
Ostar från Hansjö med fikonmarmelad, kex och fruktbröd.