À la carte.

Smidgårdens trerätters kvällsmeny bygger på råvaror som i största möjliga mån kommer från Sverige och närområdet, endast väl utvalda råvaror används när vi tillagar denna meny.  

Förrätt
Smidgårdens fäbotapas med olika sorters charkuterier från närområdet, örter från smidgårdens land, marinerade primörer, bakat surdegsknäcke samt vispad färskost.
Smidgården’s pasture pass with various kinds of charcuterie from the local area, herbs from the smithy’s land, marinated primers, baked sourdough crackers and whipped cream cheese.
129:-

Varmrätt 
Dalasmaker har valt att jobba med Dalafjällko som är specialiserade på att leverera en fjällko som har ett kött som är extremt marmorerad. Fjällkon är uppväxt på Sollerön och betat ute i det fria hela sitt liv. Varje dag förädlar vi någon av styckningsdetaljerna från fjällkon. Er servis berättar mer om vad köket erbjuder idag. som allternativ har vi en fjällröding från Vilhemina.
Dalasmaker has chosen to work with Dalafjällko, who specializes in supplying a mountain cow that has a meat that is extremely marbled. Fjällkon is grown up in Sollerön and grazed in the open all his life. Every day we process some of the cutting details from mountain cones. Your tableware tells you more about what the kitchen offers today.
298:-

Nr 1
Ozzy, Vällagad detalj från fjällko samt smidgårdens stoppade korv på fjällko smaksatt med citron, persilja och vitlök. Köttet serveras med nerkokt rödvin, färskpotatis, örtsmör, tomatsalsa och stekt romansallad smaksatt med Gullaost från Hansjö ostmejeri.
Ozzy, well-groomed detail from mountain cows and the forged stuffed sausage on mountain cows flavored with lemon, parsley and garlic. The meat is served with boiled red wine, fresh potatoes, herb butter, tomato salsa and fried Roman salad flavored with Gulla cheese from Hansjö cheese dairy.

Nr 2
Halstrad lättrimmad fjällröding från Vilhelmina. Serveras med syrad örtkräm, stekt citron, färskpotatis, örtsmör, tomatsalsa och stekt romansallad smaksatt med Gullaost från Hansjö ostmejeri.
Grilled easy-trimmed mountain char from Vilhelmina. Served with soured herbal cream, fried lemon, fresh potatoes, herb butter, tomato salsa and fried romaine salad flavored with Gulla cheese from Hansjö cheese dairy.

Dessert
Friterad panerad brieost från Hansjö mejeri med inkokta hjortron och knaprig kruspersilja.
Fried breaded brie cheese from Hansjö dairy with boiled cloudberries and crispy jar parsley.
98:-

Menypris 459:-

Öppettider:

Stängt för säsongen.

Kommande aktiviteter

november

22novHela dagenJulbord på Smidgården

december

31decHela dagenNyår på Smidgården!

 

toppstugan_brollop_fest

 

 

 

 

Gör som 157 SKI TEAM anlita oss för era måltider.