Helgkassen.

Boka din Helgkasse senast Torsdag kl 12.00 på info@dalasmaker.se eller 0250 46231.
Minimum 2 Pers, pris 595 kr. Därefter 259 kr per person.
Välj förrätt, varmrätt och dessert och alla väljer samma rätter.
Grunden är klar så ni ska bara göra det där lilla sista och tydliga instruktioner medföljer.
Uppge eventuella allergier vid beställning.
Hämtas på Ugglan & björnen fredag kl 13.00 – 16.00.

Förrätter 

  • Krämig hummersoppa med pillade räkor och gräslök.
  • Skogsvampsoppa på kantarell Karl-Johan och champinjon smaksatt med tryffel och persilja.
  • Dill- och citrongravad fjällröding med jordärtskocka, gräslöksemulsion, picklad fänkål, forellrom och rostad läfsa.
  • Carpaccio på svensk oxfilé med parmesan, citron, rucola, svartpeppar, olivolja och pinjenötter.

Varmrätter 

  • Renytterfilé med bakad rotselleri, rostad morot, vinbär, smörstekta kantareller samt calvadossås och potatisgratäng.
  • Fjällröding med bakad blomkål, smörstekt kantarell, hummeremulsion, jordärtskockschips, dill samt potatispuré. 
  • Gratinerade rödbetor med ost från Hansjö, olivolja, smörstekt kantarell, jordärtskockschips, krasse, dragonkräm och potatispuré.
  • Hängmörad svensk entrecote från Dalsjöfors, kantarellsås, haricotsverts frästa i vitlökssmör samt persilja och potatisgratäng.

Dessert 

  • Mandel- och citronkaka med hjortronmylta, rosmarinmaräng, vispad grädde och rostad mandel.
  • Osttallrik från Hansjö med rostad läfsa, tomatmarmelad och björnbär.
  • Mörk chokladkräm med chokladkaka, vaniljkokta hallon och blåbär. Toppad med havrekrisp och hallon.